Instagram

Kontakt oss

 

E-post

silje@lillecompay.no

 

 

Vi er medlem av Norsk Bichon Havanais Klubb og følger klubbens og NKKs retningslinjer for avl.

Om Lille Compay

Våren 2011 startet det med at jeg, Silje Morønning, fikk tak i min første hund. Valget falt på en nydelig Bichon Havanais tispevalp som jeg kalte Lula. Det tok ikke lang tid før jeg var hodestups forelsket i min lille Lula, og rasen i seg selv.

 

Det å sette valper på Lula var noe jeg funderte over lenge, frem til sommer 2015 da drømmen endelig begynte å ta form. Etter mange turer til dyrlege for helsesjekker, øyelysning, patellaundersøkelse etc. hadde jeg endelig alt klart. Lula var i skjønneste orden. Allerede høsten 2015 var hun drektig og vi ventet vårt første kull, spennende!

 

I løpet av denne tiden leste jeg mye om avl og det å være oppdretter og fant fort ut at dette var noe jeg ville drive med. Bare det å finne på oppdretternavn brukte jeg 2 mnd på. Det her var noe jeg ville gjøre bra, helt ned til hver minste detalj.

 

Dessverre var ikke flaksen med meg hele veien og vi fikk kun en valp i første kull, men det var jo tross alt bedre enn ingenting! Den ene valpen heter nå Lille Compays Alvin og er oppdrettets første valp! Lula utviklet dessverre allergi høsten 2016, derfor kommer hverken hun eller sønnen hennes, Alvin, til å bli brukt i avl. Oppdrettet vil av den grunn ikke ha valpekull de neste årene, vi må jo tross alt ha iallfall en hund vi kan avle på først. Sommeren 2017 fikk vi vårt tredje firbeinte familiemedlem, Sita. Hun har veldig fine og friske linjer, så vi håper hun utvikler seg til ei fin og rasetypisk tispe vi kan avle på.

 

Det er jeg, Silje, som driver Lille Compay, men jeg får mye hjelp fra bl.a. samboeren min, Vegard. Sammen er vi, som du leser, et ganske nytt og lite oppdrett, men alle må jo begynne et sted! Nå har vi tre hunder; Lula, sønnen hennes Alvin og valpen Sita.

 

 

 

 

 

 

Silje har deltatt på følgende kurs:

- Oppdretterskolen del 1: Genetikk og avl

- Valpekurs

- Helgekurs i feltsøk med Agneta Dalbakk

- 2x Helgekurs i agility med Jannicke Rynning

- Helgekurs i kynologi med Per Nymark

- Brukshundkurs ved Østlies hundesenter

 

 

I tillegg til Vegard er det også mange flere som hjelper til med å passe hundene når det trengs, som blant annet moren min, Line.

 

 

Copyright © Lille Compay